Věková kategorie ročníků 2007 – 2008 čekala letos zajímavá sezóna. Vzhledem k tomu, že tým téměř neregistruje hráče narození 2007, vstupoval do ročníku s mladšími hráči. Poprvé mančaft okusil soutěž KP, tak jak velí vize klubu v práci s mládeží. Cílem bylo odehrát soutěž důstojně, zlepšovat se a připravit ročník 2008 na další sezónu. Na výsledky nebyl kladen důraz, v pozadí jsme však doufali, že neskončíme na chvostu.

Začátek ročníku byl směřován na polovinu srpna, kdy jsme již tradičně odjeli na soustředění do Orlických hor. V rámci pobytu nás čekaly dva turnaje. Tradiční Kunštát Cup za účasti Mlašovky, Třebše , Dobrušky/Opočno a dvou týmů z Polska ( Orleta Krosnowice, Sparta Stary Waliszów ). Ihned od začátku byla na týmu vidět velká chuť učit se na větší hřiště systému 7+1. Hráče změna bavila, konečné 2. místo ( finále s Dobruška/Opočno) bylo milým překvapením. V rámci soustředění jsme stihli odehrát i přátelák s Novým Městem n/M. Tým opět předvedl velmi dobrý výkon i výsledek.

Soutěž KP jsme zahájili v září. Od prvních kol bylo jasné, že mezi otloukánky patřit nebudeme. Body jsme sbírali pravidelně a to i se soupeři z výsluní tabulky. V polovině podzimu jsme okupovali klidné 5. místo s minimálním odstupem na 3. tým. Vše se výrazně změnilo koncem října. Sešla se situace, kdy se zranilo 5 hráčů. Výsledkem byly sádry a lazaret na který nebyl příjemný pohled. Výkonnost týmu razantně klesala. S tím byl spojen i dramatický pokles v umístění, černá šňůra 10 prohraných utkání v řadě zapříčinila velký pokles tabulkou. Zespodu se dotahovaly týmy, které měly již značnou bodovou ztrátu. Nedařilo se nic. Ti kteří zůstali zdraví ztratili sebevědomí, hráči střídali posty na kterých se necítili dobře, atmosféra nebyla příznivá. Těsně před koncem podzimu se vrací někteří marodi, i když stále s viditelnými problémy, ale nesmírnou touhou týmu pomoci a neskončit poslední. Ve finiši ukázal kolektiv velkou morální sílu, když uhrál potřebné body s předními soupeři a nechal za sebou dva kluby z našeho regionu.

Zimní příprava odstartovala téměř bez pauzy. Trénovalo se 2x týdně na UMT a tělocvičně. Každou středu jsme regenerovali v bazénu. Zpestření nastalo třemi halovými turnaji. Úspěch přišel v Rokytnici v OH v podobě druhého místa. Vše běželo perfektně až do příchodu problému společenského, pro fotbal neporazitelného, období koronaviru…

V kolektivu trenérů panuje s průběhem sezóny spokojenost. Kromě krátkého ,,období temna,, vše klapalo velmi dobře. Hráči herně rostli, do kádru byly pravidelně zapojovány posily ze starší přípravky, které se rozhodně neztratily. V trénincích se kladl důraz především na zrychlení individuálních dovedností. Taktiku, standardní situace či signály v této kategorii prozatím nevěnujeme pozornost.
05/2020 PK